Junior Projectleider Huisvesting

Draag als Junior Projectleider Huisvesting bij aan de nieuwbouw, renovatie en uitbreiding van een groot aantal schoolgebouwen in Utrecht en omstreken!

 • Vernieuwend
 • Invloedrijk
 • Samenwerkend

Wie ben jij?

Jij bent van nature erg nieuwsgierig, je wil altijd het waarom van dingen weten. Daarbij durf je jouw (kritische) vragen gemakkelijk te stellen zodat je snel helder krijgt wat er precies aan de hand is. Je staat stevig in je schoenen en vindt het leuk om jouw plannen en ideeën aan verschillende stakeholders te presenteren. Over stakeholders gesproken: Jij bent in dat kader proactief en organisatiesensitief. Dit betekent dat jij met bevlogen energie het veld in durft te stappen en je weg weet te vinden zowel in de wat ruigere bouw- en aannemings wereld, als in het meer maatschappelijk georiënteerde (basis)onderwijs. Verder ben je analytisch sterk onderlegd. Je komt gemakkelijk tot de kern van een verhaal en vindt het leuk om verschillende beleidsmatige stukken, zoals visie-en fasedocumenten te schrijven. Tot slot weet jij je hoofd koel te houden wanneer zich een hectische situatie voordoet waarin je ad hoc en snel moet schakelen. 

Jij bent een hoogopgeleide starter met:

 • Maximaal 3 jaar werkervaring

 • Een HBO en/of WO diploma op zak 

 • Een technische studieachtergrond (bijvoorbeeld (werktuig)bouwkunde, civiele techniek, built environment, bouwtechnische bedrijfskunde, elektrotechniek, HBO engineering, technische natuurkunde, mechanical engineering, systems & control, sustainable energy technology, industrieel ontwerpen, technische wiskunde) Een andere opleiding is ook denkbaar. Wat voornamelijk van belang is, is dat jij door jouw achtergrond goed in staat bent om technische principes te vertalen naar de praktijk.

Wat houdt dit avontuur in?

Op dit moment wordt er veel gewerkt aan ad hoc projecten die worden aangevraagd vanuit de verschillende scholen. Bijvoorbeeld het plaatsen of weghalen van een wandje of de vervanging van een CV ketel. Jij gaat onderzoeken of deze projecten haalbaar zijn of niet en geeft daarover jouw advies. Het is de ambitie van deze stichting om uit te groeien naar een beheersorganisatie met een langetermijnvisie. Dit betekent concreet dat de stichting zelf meer de regie gaat nemen over de plannen en projecten en dit betekent ook dat jij veel meer op strategisch, overstijgend niveau gaat kijken naar de uitdaging van huisvesting binnen de scholen. Als Junior Projectleider Huisvesting krijg je een vliegende start met veel begeleiding van jouw meer ervaren collega’s. Jij kijkt met ze mee en kan hen in deze beginperiode al ontlasten door een aantal van hun dagelijkse werkzaamheden over te nemen. Je kunt denken aan het bijwonen van project- en stuurgroepen waarin jij onder andere de actielijsten bij gaat houden en verslagen en planningen hieromtrent op stelt. Daarnaast gebruik je deze periode om je in sneltreinvaart te verdiepen in de technische materie. Zodra je de smaak te pakken hebt, ga je dus meer op strategisch niveau meedenken met als doel de transitie naar beheerorganisatie mede vorm te geven. Ongeveer een derde van jouw tijd besteed je aan overleg, met architecten, aannemers, gemeenten, contractmanagers voor onderhoud en schoolleiders. Hiervoor treed je ook naar buiten toe en ga je de verschillende scholen langs voor relatiebeheer. Daarnaast zal je veel telefonisch contact hebben met al deze verschillende stakeholders en beantwoord je technische vragen van bijvoorbeeld het hoofd van een school. De stichting is echt op zoek naar continuïteit en ziet dus graag dat jij voor een langere tijd blijft, zodat jij de kennis en ervaring die er nu is, tot je kunt nemen en kan waarborgen voor de toekomst. 

Wat houdt dit avontuur in?

Wat levert dit avontuur op?

Dé kans om de zogeheten vlieguren te maken als projectleider in een professionele omgeving met enorm veel kennis en ambitie! En:

 • Een contract, rechtstreeks bij de stichting voor 12 of 24 maanden voor tussen de 34 en 38 uur, met grote kans op verlenging bij wederzijdse tevredenheid

 • Doorgroeimogelijkheden tot Projectleider Huisvesting

 • Deelname aan ons trainingsprogramma in the Gym

 • Salaris bij indiensttreding schaal 9, met doorgroeimogelijkheden naar schaal 10

 • Een telefoon en laptop en een reiskostenvergoeding (19 cent per kilometer als je met de auto reist; OV-kosten worden volledig vergoed).

Jouw Opdrachtgever

Deze stichting is met 42 scholen in Utrecht en omstreken erg belangrijk voor funderend onderwijs in de regio. Ongeveer 2500 medewerkers zetten zich dagelijks in om het onderwijs voor meer dan 20.000 leerlingen zo goed mogelijk in te richten. Het gaat hierbij om zowel het basisonderwijs als om het voortgezet (speciaal) onderwijs. Een lerende organisatie die toegankelijk is voor iedereen. Voor ieder kind is er een plek te vinden op een van de scholen. Service en Advies biedt ondersteunende diensten voor de scholen en het college van bestuur op het gebied van onderwijs, kwaliteit, innovatie, financiën, HR, ICT, informatiemanagement, facility en huisvesting. Service en advies levert optimale toegevoegde waarde voor schoolleiders en bestuur door professionele en efficiënte ondersteuning en advisering zodat zij in staat zijn om hun maatschappelijk missie waar te maken, namelijk goed onderwijs voor alle kinderen in Utrecht en omgeving. De organisatie wordt gekenmerkt door de waarden durf, verbinding, ontwikkelingsgericht en verantwoordelijk. Deze waarden worden gebruikt als leidraad bij de dagelijkse werkzaamheden.

Geïnteresseerd?
Ben jij enthousiast en wil jij dit avontuur aangaan? Solliciteer dan uiterlijk 10 februari door te klikken op ‘Start je avontuur’. Alleen sollicitaties met een volledig ingevuld Studeltaprofiel worden in behandeling genomen. Heb je andere vragen? Ik help je graag verder.

Sollicitatieprocedure

Je reageert op een avontuur
Gesprek persoonlijkheid en drijfveren
Gesprek match met organisatie
Gesprek bij de organisatie
Selectie & aanbod avontuur
Start met jouw ontdekkingstrack