Trainee Informatievoorziening

Sla de brug tussen informatie, informatiesystemen en processen binnen deze gemeente!

 • Behulpzaam
 • Gestructureerd
 • Vernieuwend

Wie ben jij?

Allereerst is het belangrijk te noemen dat je geen ict-er hoeft te zijn of moet kunnen programmeren, maar het vooral leuk moet vinden om systemen te leren kennen en procesmatig te werken. Jij bent energiek en proactief. Je hebt veel zin om de vraagstukken in te duiken, functioneert goed in een rol met ruime kaders en je vindt het prettig als je zelf richting mag geven aan je werk. Je bent communicatief sterk, dit blijkt uit dat jij gemakkelijk kan schakelen tussen verschillende lagen binnen de gemeente en je goed in staat bent om vanuit een onduidelijk verzoek een helder vraagstuk te formuleren. Je bent in staat om te denken in structuren en processen waardoor je snel verbanden kunt leggen. Tot slot heb je ook oog voor wat er buiten de gemeente gebeurt, doordat je nieuwsgierig bent ingesteld. 

Jij bent een hoogopgeleide starter met:

 • Maximaal 3 jaar werkervaring

 • Een HBO en/of WO diploma op zak (studieachtergrond is ondergeschikt aan de match met de functie en organisatie, maar om een richting aan te geven kun je denken aan bedrijfskunde, bestuurskunde, bedrijfswetenschappen, economie of organisatiekunde)

 • (Aantoonbare) affiniteit met techniek en informatievoorziening.

Wat houdt dit avontuur in?

Als junior manager informatievoorziening ga je collega’s ondersteunen en ontlasten op het gebied van processen omtrent het ontsluiten van informatie. Daarnaast zal je ook zelfstandig projecten gaan oppakken. Je denkt bijvoorbeeld mee met het digitaliseren van processen of datagedreven werken. Je werkt vanuit het informatiebeleidsplan aan verschillende projecten samen met je team om de doelstellingen te behalen. Welke projecten dat precies gaan zijn, is geheel naar eigen invulling en intrinsieke motivatie. Vind je het bijvoorbeeld leuk om je in te zetten voor het digitaal vaardig maken van je collega’s of juist een proces verder te analyseren en te verbeteren, dan is dat in overleg mogelijk!

Wat houdt dit avontuur in?

Wat levert dit avontuur op?

Jij gaat je ontwikkelen als expert op het gebied van informatiestromen, informatiebehoefte en informatievoorziening van deze gemeente. Je gaat leren om kennis en behoefte bij elkaar te brengen, waardoor je je in korte tijd ontwikkelt tot volwaardig adviseur.

 • Een opdracht voor 2 jaar met kans op overname voor 38 uur per week

 • Deelname aan ons trainingsprogramma in the Gym

 • Begeleiding vanuit de organisatie door ervaren collega’s die jou verder helpen

 • Salaris (tussen de 2150 en 2500 bruto per maand o.b.v. 40 uur per week, afhankelijk van jouw ervaring)

 • Een reiskostenvergoeding (19 cent per kilometer als je met de auto reist, OV-kosten worden volledig vergoed)

Jouw Opdrachtgever

De gemeente ligt in de provincie Noord-Brabant en is flink in beweging. De gemeente ontwikkelt zich richting een flexibele en wendbare organisatie. Binnen de gemeentelijke organisatie werken ruim 250 medewerkers. De ontwikkeling en visie voor klantgericht werken en integrale samenwerking liggen vast in de besturingsfilosofie. Ze werken vraaggericht, waarbij klantgerichtheid voorop staat.

De organisatie staat voor een open cultuur, waarin medewerkers ruimte krijgen voor eigenaarschap, eigen initiatief en persoonlijke ontwikkeling. De kernwaarden zijn: bevlogen, resultaatgericht, ondernemend en samenwerken. Je komt te werken in het team I&A, bestaande uit 5 bevlogen collega’s die elkaar graag helpen en informeel met elkaar samenwerken. 

Geïnteresseerd? Ben jij enthousiast en wil jij dit avontuur aangaan? Solliciteer dan uiterlijk 16 juni door te klikken op ‘Start je avontuur’. Alleen sollicitaties met een volledig ingevuld Studeltaprofiel worden in behandeling genomen. Heb je andere vragen? Ik help je graag verder.

Sollicitatieprocedure

Je reageert op een avontuur
Gesprek persoonlijkheid en drijfveren
Gesprek match met organisatie
Gesprek bij de organisatie
Selectie & aanbod avontuur
Start met jouw ontdekkingstrack