Junior Juridisch Adviseur Ruimtelijk Domein

Deel jouw juridische expertise en maak met jouw adviezen het verschil in deze gemeenten!

 • Kwaliteitsgericht
 • Resultaatgericht
 • Authentiek

Wie ben jij?

Jij bent enthousiast en deelt jouw kennis omtrent ruimtelijke procedures graag met anderen. Je werkt samen met projectleiders en beleidsmedewerkers binnen jouw team, maar zoekt ook de verbinding daarbuiten op. Van nature heb je een klantgerichte houding, jij krijgt er energie van om anderen te helpen. Ten slotte ben je resultaatgericht en hou je jouw eigen deadlines goed in de gaten, jij hebt talent voor plannen en organiseren.

 

Jij bent een hoogopgeleide starter met:

 • 0-2 jaar werkervaring

 • Een WO diploma op zak met een juridische achtergrond (Rechtsgeleerdheid)

 • (Aantoonbare) affiniteit met gemeenten en de relevante wetgeving (binnen ruimtelijke ordening) en ontwikkelingen hierin.

Wat houdt dit avontuur in?

Als junior juridisch adviseur ruimtelijk domein ben jij de expert op het gebied van ruimtelijke procedures. Je toetst ruimtelijke onderbouwingen, bestemmingsplannen en college- en raadsvoorstellen. Ook heb jij een belangrijke rol in het voorbereiden van de gemeenten op de Omgevingswet. Als sparringpartner deel je vervolgens jouw kennis en adviezen met de beleidsmedewerkers en projectleiders binnen het team. Bovendien vertegenwoordig je de gemeenten in beroepsprocedures en richting het gemeentebestuur.  Ten slotte zoek je ook de samenwerking met andere juridische medewerkers op en help je hen waar nodig met vraagstukken.

Wat houdt dit avontuur in?

Wat levert dit avontuur op?

Als junior juridisch adviseur krijg je direct verantwoordelijkheden en speel je op verschillende niveaus een belangrijke rol. Jij kunt met jouw expertise echt een verschil maken binnen deze gemeenten!

 • Een aanstelling voor een jaar met kans op indiensttreding voor 32- 36 uur per week

 • Deelname aan ons trainingsprogramma in the Gym 

 • Begeleiding vanuit de organisatie door ervaren collega’s die jou verder helpen

 • Salaris (tussen de 2150 en 2350 bruto per maand o.b.v. 40 uur per week)

 • Een reiskostenvergoeding (19 cent per kilometer als je met de auto reist, OV-kosten worden volledig vergoed)

Jouw Opdrachtgever

Deze organisatie tussen Haarlem en Leiden is een fusie van drie gemeenten. Door de samenvoeging is er een veranderproces in gang gezet, omdat de organisatie ineens enorm is gegroeid. Je komt te werken in het team Planvorming; een gedreven team dat zich inzet voor de fysieke leefomgeving van de gemeenten, zodat dit fijne plekken zijn en blijven om in te wonen, te werken, te recreëren en jezelf te verplaatsen.

Geïnteresseerd?

Ben jij enthousiast en wil jij dit avontuur aangaan? Solliciteer dan uiterlijk 12 april door te klikken op ‘Start je avontuur’. Alleen sollicitaties met een volledig ingevuld Studeltaprofiel worden in behandeling genomen. Heb je andere vragen? Ik help je graag verder.

Sollicitatieprocedure

Je reageert op een avontuur
Gesprek persoonlijkheid en drijfveren
Gesprek match met organisatie
Gesprek bij de organisatie
Selectie & aanbod avontuur
Start met jouw ontdekkingstrack