Junior Functioneel Beheerder Omgevingswet bij een Gemeente

Draag door slimme digitalisering bij aan een soepele invoering van de omgevingswet!

 • Autonoom
 • Resultaatgericht
 • Kwaliteitsgericht

Wie ben jij?

Contact maken met verschillende mensen ligt jou dankzij jouw sterke communicatie. Daarnaast ga jij vanuit jouw nieuwsgierige karakter graag op zoek naar nieuwe mogelijkheden en vind je het leuk om uit te vinden hoe iets geoptimaliseerd kan worden. Daarin ben je pro actief, waardoor jij je eigen weg binnen de organisatie weet te vinden en vragen stelt als je iets niet snapt of hulp nodig hebt. Je bent (nog) geen IT’er, maar hebt verstand van ICT en door jouw analytische vermogen begrijp je goed hoe processen in elkaar steken. Tot slot haal je er plezier uit om deze complexe processen te vertalen naar werkbare instructies voor de eindgebruiker!


Jij bent een starter met:

 • Maximaal 3 jaar werkervaring
 • Een HBO en/of WO diploma op zak. Bijvoorbeeld Informatiekunde, Business IT & Management, Bedrijfskunde, Built Environment, Communicatie, HBO-ICT, Logistics Management, Technische Bedrijfskunde, Data-Driven Business, Mens & Techniek, Informatica, Business & IT maar een andere studie mag ook!
 • (Aantoonbare) affiniteit met ICT techniek. Je vindt het leuk om je te verdiepen in de werking en opbouw van processen en systemen en weet hoe je de techniek begrijpelijk vertaald voor de eindgebruikers

Wat houdt dit avontuur in?

Zonder slimme digitale oplossingen geen omgevingswet, de kranten staan er vol mee. Als Junior Functioneel Beheerder kom jij terecht in de frontlinie van dit gigantische implementatie project! Samen met jouw teamgenoten leer jij eerst het nieuwe systeem RX. Mission kennen en maken jullie gezamenlijk een plan voor de implementatie daarvan. Zodra het systeem ‘up and running’ is organiseer je de migratie vanuit het oude systeem. Naast een plan voor een functionele inrichting, zorg jij ervoor dat de afdeling wordt meegenomen in het nieuwe systeem. Jij bent op deze afdeling de spin in het web tussen de systemen, leveranciers, ICT’ers en de eindgebruikers. Je helpt gebruikers, zoals toezichthouders en vergunningverleners om systemen correct te gebruiken en neemt bij problemen contact op met leveranciers. Verder neem je deel aan het overleg met andere functioneel beheerders en ICT’ers van de gemeente met wie je kunt sparren. Er zijn namelijk volop mogelijkheden tot digitalisatie en optimalisatie binnen de afdeling waar jij aan de slag gaat!
Wat houdt dit avontuur in?

Wat levert dit avontuur op?

Een startersbaan waarbij je door de ingang van de omgevingswet, de kans krijgt om als één van de eerste in Nederland aan de slag te gaan met dit nieuwe systeem en hier expert in te worden! Verder:

 • Een aanstelling voor 12 maanden met kans op een vaste aanstelling voor 36 uur per week
 • Deelname aan ons trainingsprogramma in the Gym
 • Begeleiding vanuit de organisatie door ervaren collega’s die jou verder helpen
 • Marktconform salaris
 • Een reiskostenvergoeding (19 cent per kilometer als je met de auto reist, OV-kosten worden volledig vergoed)

Jouw opdrachtgever

Als Junior Functioneel Beheerder kom je terecht binnen een gemeente die volop inzet op verduurzaming. Binnen deze gemeente zijn 'Dienstverlenend', 'Verantwoordelijk', 'Omgevingsgevoelig', 'Samenwerkend' en 'Reflecterend' de kerncompetenties van de medewerkers. Samen streven ze naar een zo mooi mogelijke omgeving en dat zie je terug in de gemeente. Jij bent onderdeel van Team Omgevingsverzoeken. Dit is een fijn team waarin collega’s elkaar graag ondersteunen en jij bij verschillende collega’s terecht kan voor hulp. Net zoals bij Studelta is binnen deze gemeente een open en prettige werksfeer waar iedereen zichzelf kan zijn van groot belang. De teammanager zet dan ook bewust in op een team met diversiteiten waar men van elkaar kan leren!


Geïnteresseerd?
Ben jij enthousiast en wil jij dit avontuur aangaan? Solliciteer dan uiterlijk zondag 1 augustus. Geef in jouw motivatie antwoord op de volgende vier vragen:

 • Hoe omschrijf jij jezelf?
 • Wat spreekt je aan in deze rol?
 • Waarom is dit de ideale carrièrestap voor jou?
 • Waar ben jij goed in? Geef hierbij concrete voorbeelden en licht toe hoe jij jouw kwaliteiten in kunt zetten in deze rol

Heb je vragen? Ik help je graag verder.

Sollicitatieprocedure

Je reageert op een avontuur
Gesprek persoonlijkheid en drijfveren
Gesprek match met organisatie
Gesprek bij de organisatie
Selectie & aanbod avontuur
Start met jouw ontdekkingstrack

Solliciteer op dit avontuur