Junior Functioneel Beheerder

Optimaliseer de IT-processen en systemen van deze gemeente in Zuid-Holland

 • Autonoom
 • Samenwerkend
 • Vernieuwend

Wie ben jij?

Als functioneel beheerder binnen deze gemeente is het belangrijk dat je zelfstandig bent. Je zoekt je eigen weg binnen de organisatie en stelt vragen als je iets niet snapt of als je hulp nodig hebt. Je maakt gemakkelijk contact met zowel de leveranciers als de gebruikers van applicaties. Hierin ben je klantgericht, maar je bent ook in staat je grenzen aan te geven. Dankzij jouw analytische vermogen begrijp je hoe processen in elkaar steken. Daarnaast houd je van een potje tafeltennis op zijn tijd en kun je tegen een geintje.

Jij bent een hoogopgeleide starter met:

 • Maximaal 3 jaar werkervaring;
 • Een HBO en/of WO diploma op zak;
 • Je studieachtergrond is ondergeschikt aan jouw sociale vaardigheden, maar je kunt denken aan: Informatiekunde, Bedrijfskunde, Business IT & Management, Bewegingswetenschappen of Informatica;
 • Affiniteit met systemen. Je vindt het echt leuk om je te verdiepen in de werking en opbouw van processen en systemen en je bent hier ook goed in.

Wat houdt dit avontuur in?

Als functioneel beheerder ben je de spin in het web tussen de gemeentelijke systemen en applicaties, de eindgebruikers (medewerkers van de gemeente) en de leveranciers. Je helpt gebruikers om systemen correct te gebruiken en neemt bij problemen contact op met leveranciers. Het team functioneel beheer wil graag een professionaliseringsslag maken en daarbij komt jouw energie goed van pas. Je schakelt met allerlei lagen binnen de organisatie om processen en systemen te optimaliseren en legt deze processen ook vast. Met jouw onbevangenheid ben je een sparringpartner voor je collega’s en zorg je dat er een frisse wind gaat waaien in deze Zuid-Hollandse gemeente.

Wat houdt dit avontuur in?

Wat levert dit avontuur op?

De kans om in een team met ervaren collega’s het vak functioneel beheer te leren, waarbij je vanaf dag 1 veel eigen verantwoordelijkheid krijgt. En verder:

 • Een project voor een jaar met kans op overname voor 40 uur per week;
 • De mogelijkheid om bij te dragen aan de professionalisering van team Functioneel Beheer;
 • Deelname aan ons trainingsprogramma in the Gym;
 • Een ervaren collega die als buddy fungeert en die jou helpt je rol snel eigen te maken;
 • Salaris (tussen de €2.200,- en €2.400,- bruto per maand o.b.v. 40 uur per week);
 • Een reiskostenvergoeding (19 cent per kilometer als je met de auto reist, tweedeklas OV-kosten worden volledig vergoed).

Jouw Opdrachtgever

Deze organisatie tussen Haarlem en Leiden is een fusie van drie gemeenten. Door de samenvoeging is er een veranderproces in gang gezet, omdat de organisatie ineens enorm is gegroeid. Je komt te werken in het team Automatisering; een fris en open team dat ook aan het veranderen en professionaliseren is en een voorbeeld wil zijn voor de rest van de organisatie. De afgelopen tijd hebben de functioneel beheerders wat onder druk gestaan en daarom is deze gemeente nu op zoek is naar een nieuwe collega. De sfeer is informeel en voordat je het weet speel je met je nieuwe collega’s een tafeltennistoernooitje of beland je met ze op een terras.

Geïnteresseerd?

Ben jij enthousiast en wil jij dit avontuur aangaan? Solliciteer dan uiterlijk zondag 24 maart door te klikken op ‘Start je avontuur’. Alleen sollicitaties met een volledig ingevuld Studeltaprofiel worden in behandeling genomen. Heb je andere vragen? Ik help je graag verder.

Vragen over dit avontuur?

Sollicitatieprocedure

Je reageert op een avontuur
Gesprek persoonlijkheid en drijfveren
Gesprek match met organisatie
Gesprek bij de organisatie
Selectie & aanbod avontuur
Start met jouw ontdekkingstrack