Junior Financieel Adviseur Gemeente

Zet jouw bedrijfskundige en financiële talenten in voor een toekomstbestendig en financieel gezond sociaal domein van deze gemeente!

 • Creatief
 • Vernieuwend
 • Samenwerkend

Wie ben jij?

Jij bent businesswise, maar door jouw sociale hart zet je jouw financiële talenten liever in voor het maatschappelijk belang. Dankzij je cijfermatig inzicht en helicopterview weet je bovendien goed naar (financiële) processen te kijken en eventuele knelpunten te signaleren én op te lossen. Omdat jij wilt dat de gemeente zich optimaal kan inzetten voor de maatschappij stel jij je assertief op en adviseer je met genoegen over wat er verbeterd kan worden! Voor een beetje weerstand schuw jij niet. Jij weet met jouw communicatieve skills namelijk zowel verbindend als adviserend van waarde te zijn voor collega’s en partners in uiteenlopende rollen!

Jij bent een starter met:

 • Maximaal 3 jaar werkervaring
 • HBO en/of WO werk- en denkniveau
 • Bij voorkeur een bedrijfseconomische/financiële of bestuurskundige studieachtergrond (zoals Bedrijfseconomie, Bedrijfskunde, Bestuurskunde, Economie, Economics & Business Economics, International Business Administration, Fiscale Economie & Accountancy, Pilosophy, Politics and Economics, Accountancy, Econometrie, Finance & Control, Management, Economie en Recht, Commerciële Economie, maar een hele andere studie mag ook!
 • (Aantoonbare) affiniteit met cijfermatig werken

Wat houdt dit avontuur in?

Als Junior Financieel Adviseur hou jij je bezig met het beheren van en adviseren over financiële processen van deze gemeenten. Je werkt binnen het sociaal domein van twee Brabantse gemeenten. Vanuit dit domein wordt het beleid en de uitvoering voor maatschappelijke zorg in de regio georganiseerd. In deze rol bewaak jij het overzicht door als als spin in het web aan de slag te gaan. Zo dien jij als financieel aanspreekpunt voor gemeenschappelijke regelingen met andere gemeenten, neem je deel aan regionale overleggen waar jij jouw gemeenten vertegenwoordigt en adviseer je bijvoorbeeld beleidsmedewerkers en uitvoeringsinstanties (zoals bureau jeugdzorg) vanuit financieel oogpunt om het sociaal domein op rolletjes te laten lopen. Om dat overzicht te krijgen en dit advies uit te kunnen brengen, houd jij je als Junior Financieel Adviseur uiteraard bezig met budgetbeheersing en risicomanagement binnen dit domein. Verder doe je voorstellen voor optimalisaties binnen het financiële proces die je vervolgens ook implementeert. Zo groei je gaandeweg uit tot financieel adviseur en vertegenwoordiger voor het sociaal domein. Een uitdagende rol waarin jij door de financiële processen te optimaliseren een belangrijke bijdrage levert aan de maatschappelijke zorg van deze gemeenten!
Wat houdt dit avontuur in?

Wat levert dit avontuur op?

Een startersbaan waarbij je enorm veel ruimte hebt om je te ontwikkelen en door te groeien en waarin je een echte maatschappelijke bijdrage kan leveren!

 • Een aanstelling voor 12 maanden met kans op verlenging voor 36 uur per week
 • Deelname aan ons trainingsprogramma in the Gym
 • Begeleiding vanuit de organisatie door ervaren collega’s die jou verder helpen
 • Salaris (tussen de €2.300 en €2.600 bruto per maand o.b.v. 40 uur per week)
 • Een reiskostenvergoeding (19 cent per kilometer als je met de auto reist, OV-kosten worden volledig vergoed)

Jouw opdrachtgever

Je komt te werken binnen echte Brabantse gemeenten met een open cultuur waar collega’s elkaar kennen en voor elkaar klaarstaan. De lijnen binnen de organisatie zijn kort waardoor collega’s in uiteenlopende functies goed benaderbaar zijn. Er wordt gekeken naar jouw kwaliteiten als persoon en jouw ontwikkeling wordt gestimuleerd. De kracht van jong talent is deze gemeenten dan ook niet onbekend waardoor het team uitkijkt naar jouw start als Junior Financieel Adviseur én ontwikkeling daarin!

Geïnteresseerd?
Ben jij enthousiast en wil jij dit avontuur aangaan? Solliciteer dan uiterlijk zondag 19 september door te klikken op ‘Start je avontuur’. Geef in jouw motivatie antwoord op de volgende vier vragen:
 • Hoe omschrijf jij jezelf?
 • Wat spreekt je aan in deze rol?
 • Waarom is dit de ideale carrièrestap voor jou?
 • Welke talenten kun jij inzetten in deze rol?
Heb je vragen? Ik help je graag verder.

Sollicitatieprocedure

Je reageert op een avontuur
Gesprek persoonlijkheid en drijfveren
Gesprek match met organisatie
Gesprek bij de organisatie
Selectie & aanbod avontuur
Start met jouw ontdekkingstrack

Solliciteer op dit avontuur