Junior Data-Analist BI

Duik in de wereld van Business Intelligence en integreer deze manier van werken samen met je team binnen het ziekenhuis!

 • Samenwerkend
 • Vernieuwend
 • Kwaliteitsgericht

Wie ben jij?

Jij bent technisch onderlegd en krijgt er energie van als je in (grote) data mag duiken. Nóg liever vertaal jij deze data naar bruikbare informatie die je maar al te graag met anderen deelt. Dit gaat jou goed af met behulp van jouw sterke analytische vermogen, waardoor jij gemakkelijk verbanden legt. Jij vindt het leuk om de vraag achter de vraag te ontdekken en weet dankzij jouw communicatieve vaardigheden ook precies welke vragen je hiervoor moet stellen. Uiteraard gebruik je deze skills ook wanneer jij anderen adviseert, waardoor je hen (gemakkelijk) mee krijgt in jouw advies. Vanuit jouw oplossingsgerichte werkwijze bijt jij je graag vast in datagerichte vraagstukken en haal je plezier uit het implementeren van jouw oplossing.

Jij bent een starter met:

 • Maximaal 3 jaar werkervaring
 • Een HBO en/of WO diploma op zak
 • Een studieachtergrond waaruit je cijfermatig bent onderlegd of veel met data hebt gewerkt, maar dit is géén eis. Was jij de studiegenoot die met liefde in kwantitatieve data en SPSS dook en heb je aantoonbare affiniteit met data? Dan ben je ook van harte welkom! (Denk bijvoorbeeld aan een studieachtergrond in Bewegingswetenschappen, Medische Informatiekunde, Technische Geneeskunde, Business IT & Management, Biomedische Technologie, Gezondheidszorgtechnologie, HBO-ICT, Informatiemanagement, Information Science, Zorgmanagement, Biomedische Wetenschappen, Psychologie, Healthcare Management, Innovation and Policy, Communicatie, Global Health Management, Policy Analysis and Entrepreneurship in the Health and Life sciences, Organisatieverandering en Management of Data Science)
 • (Aantoonbare) affiniteit met de zorg
 • Begrip van SQL en BI. Ervaring hierin is een pré

Wat houdt dit avontuur in?

Dit ziekenhuis is volop bezig met (digitale) innovaties. Het Business Intelligence (BI) team is nu een slimme en functionele rapporten fabriek en heeft de ambitie om te groeien naar een echte Business Intelligence club. Het ziekenhuis beschikt namelijk over een enorme hoeveelheid aan data. Om gebruik te kunnen maken van deze data bouw jij het om tot leesbare informatie en steekhoudende analyses. Jij start als Junior Data-Analist BI met het analyseren van de beschikbare data en rapporteert hierover. Daarna adviseer en begeleid jij de organisatie met slimme informatie. Hiervoor achterhaal je de informatiebehoefte bij verschillende partijen binnen het ziekenhuis (denk aan managers, medisch specialisten of verpleegkundige teams) en creëer je vervolgens passende oplossingen. Zo kan het interessant zijn om in kaart te brengen waar patiënten vandaan komen en dit weer te geven in een dashboard dat jij bouwt. Maar je kan bijvoorbeeld ook aan de hand van data signaleren dat er structureel een extra opnamedag bij een bepaald ziektebeeld voorkomt. Als Junior Data-Analist stel jij dus zaken aan de kaak die kunnen bijdragen aan het verbeteren van de zorg! Tot slot draag jij ook verantwoordelijkheid voor de implementatie van jouw oplossingen.
Wat houdt dit avontuur in?

Wat levert dit avontuur op?

De ruimte om je te verdiepen en ontwikkelen in Business Intelligence en door te groeien tot een ervaren Data-Analist! Daarnaast:

 • Een aanstelling voor 12 maanden voor 32 uur per week met kans op overname
 • Ervaring met Data-Analyse en BI binnen een ziekenhuis
 • Deelname aan ons trainingsprogramma in the Gym
 • Begeleiding vanuit de organisatie door ervaren collega’s die jou verder helpen
 • Salaris (tussen de €2,300 en €2,500 bruto per maand o.b.v. 40 uur per week)
 • Een reiskostenvergoeding (19 cent per kilometer als je met de auto reist, OV-kosten worden volledig vergoed)

Jouw opdrachtgever

Bij dit ziekenhuis spelen er allerlei ontwikkelingen, waardoor in een dynamische en uitdagende omgeving komt te werken. Naast de fusering in 2015 is dit ziekenhuis bijvoorbeeld ook overgestapt van papieren dossiers naar HiX. Inmiddels wordt hier volop gebruik van gemaakt en is het tijd voor de uitbreiding van datagedreven werken. Jij wordt onderdeel van team Business Intelligence binnen Finance & Control. Het BI team bestaat uit zes teamleden die hun werk graag efficiënt en adequaat uitvoeren. Hierdoor functioneren zij als een redelijk zelfstandig team dat elkaar te hulp schiet wanneer dat nodig is en een ieder zijn steentje bijdraagt. Zo versterk jij het team, versterkt het team jou en maak je samen de zorg efficiënter!

Geïnteresseerd?
Ben jij enthousiast en wil jij dit avontuur aangaan? Solliciteer dan uiterlijk zondag 9 mei door te klikken op ‘Start je avontuur’.

 • Hoe omschrijf jij jezelf?
 • Wat spreekt je aan in deze rol en waarom?
 • Waar ben jij goed in? Geef hierbij concrete voorbeelden en licht toe hoe jij deze kwaliteiten in kunt zetten in deze rol
Heb je andere vragen? Ik help je graag verder.

Sollicitatieprocedure

Je reageert op een avontuur
Gesprek persoonlijkheid en drijfveren
Gesprek match met organisatie
Gesprek bij de organisatie
Selectie & aanbod avontuur
Start met jouw ontdekkingstrack

Solliciteer op dit avontuur