Junior Beleidsmedewerker Wonen

Vertaal de woonwensen van huurders door naar eigentijds beleid!

 • Gestructureerd
 • Autonoom
 • Kwaliteitsgericht
 • Samenwerkend
 • Resultaatgericht

Wie ben jij?

Jij bent een enthousiaste en optimistische aanpakker met zelfvertrouwen, die niet alleen goede (beleids)plannen heeft maar deze ook daadwerkelijk tot uitvoer weet te brengen. Je houdt van puzzels en vind het leuk om vrijheid te krijgen in hoe deze op te lossen. Je gaat zelfstandig aan de slag, maar werkt ook graag samen. Verder ben jij van nature nieuwsgierig waardoor je initiatief neemt. Daarnaast ben je resultaatgericht, leg je makkelijk verbanden en werk je nauwkeurig en gestructureerd. Tot slot kun jij risico’s goed inschatten, maar ben je niet bang om fouten te maken.

Jij bent een hoogopgeleide starter met:

 • Maximaal 3 jaar werkervaring en de mogelijkheid om per 1 maart 2019 te starten

 • Een passie voor cijfers en statistiek, waardoor je goed bent met Excel en SPSS

 • Aantoonbare affiniteit met de missie van een woningcorporatie: het huisvesten van kwetsbare groepen in de samenleving

 • Bij voorkeur een beleidsmatige afgeronde HBO of WO opleiding (denk aan beleid, communicatie en organisatie, planologie, sociologie, politicologie, sociale geografie, urban geography of bestuurskunde met bijvoorbeeld een specialisatie binnen verstedelijking)  Let op: dit is GEEN eis. Heb je iets héél anders gestudeerd? En ben je enthousiast? Solliciteer dan vooral.

Wat houdt dit avontuur in?

In de rol van junior beleidsmedewerker bij deze woningcorporatie op de Veluwe ontwikkel jij beleid dat aansluit bij de woonwensen van nu en de toekomst. Je krijgt de ruimte om verantwoordelijkheid en initiatief te nemen. In deze zelfstandige, afwisselende functie komt je te werken in een enthousiast team!

Door direct contact met je collega’s van de afdeling Wonen ligt het ontwikkelen van beleid heel dicht bij de praktijk. Bovendien kun je de implementatie daarvan begeleiden en op de voet volgen. Je onderzoekt binnen de afdeling Wonen de woningmarkt en de klantbehoeften (zowel dienstverlening als op het gebied van koopkracht, woongedrag zoals energieverbruik en woonwensen).

Jij houdt ervan om in de data te duiken, maakt vervolgens duidelijke draaitabellen om zo een advies te kunnen geven over zaken als leefbaarheid en woningtoewijzing.

Je werkt nauw samen met de manager Wonen, collega beleidsmedewerkers (ook van andere corporaties in de regio), ambtenaren, huurders en onderzoeksbureaus en zorgt dat je up-to-date bent op het gebied van de ontwikkelingen gemeentelijke huisvestingsbeleid en de wet- en regelgeving.

Wat houdt dit avontuur in?

Wat levert dit avontuur op?

Een bak aan kennis over het beleid (en de implementatie daarvan) van een woningcorporatie. En de kans om je te ontwikkelen richting strategisch beleidsmedewerker.
 

 • Salaris tussen de €2300,- en €2500,- bruto per maand o.b.v. 40 uur per week

 • Een opdracht voor 12 maanden van 36 tot 40 uur per week

 • Deelname aan ons trainingsprogramma in the Gym (2 dagen in de maand)

 • Een reiskostenvergoeding (€0,19 per kilometer als je met de auto reist, tweedeklas OV-kosten worden volledig vergoed).

 • Ervaren collega’s waarvan je veel kunt leren op het gebied van beleid en de woningmarkt in een woningcorporatie;

 • De intentie is dat je daarna in dienst gaat bij de woningcorporatie en met jouw inzet komt dat vast goed;

Jouw Opdrachtgever

Deze kleine tot middelgrote woningcorporatie ligt midden op de Veluwe met ruim 4.000 woningen verspreid over 16 dorpen. Terwijl er in de grote steden een overspannen woningmarkt heerst, ligt hier juist de focus meer op prestatiegerichtheid. Er wordt samen hard gewerkt om alle huurders op een effectieve manier tevreden te stellen. Deze lerende en hechte organisatie bevindt zich op dit moment in een flow en ontwikkelt zich enorm. Jij gaat aan de slag op de afdeling Wonen en bent daarbij ook daadwerkelijk betrokken.

De kernwaarden van deze organisatie? Rechtdoorzee, dichtbij en positief. Onder de paraplu van eenvoud!

Geïnteresseerd?

Ben jij enthousiast en wil jij dit avontuur aangaan? Solliciteer dan uiterlijk 16 januari door te klikken op ‘Start je avontuur’. Alleen sollicitaties met een volledig ingevuld Studeltaprofiel worden in behandeling genomen. Heb je andere vragen? Ik help je graag verder.

Vragen over dit avontuur?

Sollicitatieprocedure

Je reageert op een avontuur
Gesprek persoonlijkheid en drijfveren
Gesprek match met organisatie
Gesprek bij de organisatie
Selectie & aanbod avontuur
Start met jouw ontdekkingstrack