Junior beleidsmedewerker Ruimtelijke Ordening

Werk mee aan een fijne leefomgeving voor alle inwoners van deze gemeente!

 • Kwaliteitsgericht
 • Samenwerkend
 • Flexibel

Wie ben jij?

Jij bent een aanpakker met zelfvertrouwen, die niet alleen goede plannen heeft maar deze ook weet uit te voeren. Je vindt het leuk om vrijheid te krijgen in je werk en samen te werken met directe collega’s. Je bent nieuwsgierig en voelt aan wanneer jij jouw collega’s aan het denken kan zetten door de juiste “waarom vraag” te stellen. Bovendien ben je politiek sensitief, oplossingsgericht, flexibel en durf je fouten te maken - zolang je er maar iets van leert. Tot slot ga jij liever op zoek naar kansen en mogelijkheden in plaats van de beperkingen.

Jij bent een hoogopgeleide starter met:

 • Bij voorkeur een Ruimtelijke Ontwikkeling gerelateerd diploma, zoals Sociale Geografie, Planologie, Urban Geography of Bestuurskunde met een specialisatie binnen verstedelijking. Echter, als je op een andere wijze jouw affiniteit met Ruimtelijke Ontwikkeling kan aantonen, dan is dit ook oké!

 • 0-3 jaar werkervaring

 • Fulltime beschikbaarheid

Wat houdt dit avontuur in?

Als Junior Beleidsmedewerker Ruimtelijk Ordening bij deze gemeente in de omgeving van Amsterdam lever je samen met je team een bijdrage aan het oplossen van maatschappelijke vraagstukken op het gebied van ruimtelijke ontwikkeling. Je bent actief binnen het team VROM en je werkt nauw samen met de collega’s van team vergunningen en team handhaving. Je houdt je bezig met omgevingsvergunningen en bestemmingsplannen. Binnen jouw team werk je aan het opstellen van deze omgevingsvergunningen en actualisatie van bestemmingsplannen, Je behandelt bijvoorbeeld verzoeken tot vooroverleg en kijkt/beoordeelt afwijkingen van bestemmingsplannen. Daarnaast ben je in contact met andere overheidslagen zoals de provincie en het hoogheemraadschap, vaak zijn activiteiten in het ruimtelijke domein namelijk gemeente overstijgend. Tot slot gaat er veel veranderen door de invoer van de nieuwe omgevingswet, hier zal je inhoudelijk dus ook meer over gaan leren en aan meewerken! 

Wat houdt dit avontuur in?

Wat levert dit avontuur op?

Wie weet dat beter dan één van onze huidige pioniers? Geert-Rene vertelt je over zijn start bij de gemeente met Studelta. Mooier dan hij kunnen wij het niet verwoorden, maar we voegen wel graag nog wat toe:

 • Twaalf maanden werken en ontwikkelen via Studelta. De intentie is dat je daarna instroomt bij de gemeente

 • De ruimte om als starter te pionieren in een gemeente met ervaren collega’s, die jou inhoudelijk verder helpen

 • Een team met een informele cultuur, waarbij je veel vrijheid en verantwoordelijkheid krijgt

 • Een fulltime werkweek;

 • Daarnaast 2 dagen per maand werken aan je persoonlijke ontwikkeling in de Studelta Gym;

 • Elke maand salaris op je bankrekening, een reiskostenvergoeding en de mogelijkheid om avonturen te beleven op vakantie dankzij je vakantiegeld en vakantiedagen.

Jouw Opdrachtgever

Om de doelen te bereiken wil deze gemeente in de omgeving van Amsterdam een wendbare, flexibele organisatie zijn, die anticipeert op ontwikkelingen. Daarbij stimuleren ze het dragen van verantwoordelijkheid. De organisatie ontwikkelt zich op dit moment naar zelf organiserende teams. Een uitdagende ontwikkeling waar jij ook actieve en constructieve bijdrage aan kunt leveren. Het team VROM waar jij komt te werken bestaat uit totaal 8 collega’s. De cultuur binnen het team en de gemeente laat zich kenmerken door korte lijnen en een informele sfeer. 

Geïnteresseerd? Ben jij enthousiast en wil jij dit avontuur aangaan? Solliciteer dan uiterlijk 10 augustus door te klikken op ‘Start je avontuur’. Alleen sollicitaties met een volledig ingevuld Studeltaprofiel worden in behandeling genomen. Heb je andere vragen? Ik help je graag verder.

Sollicitatieprocedure

Je reageert op een avontuur
Gesprek persoonlijkheid en drijfveren
Gesprek match met organisatie
Gesprek bij de organisatie
Selectie & aanbod avontuur
Start met jouw ontdekkingstrack