Junior Beleidsadviseur Verkeer

Als junior beleidsmedewerker draag jij bij aan de mobiliteit binnen deze gemeente!

 • Gestructureerd
 • Kwaliteitsgericht
 • Samenwerkend

Wie ben jij?

Jij bent een enthousiaste starter die zich laat kenmerken door politiek-bestuurlijke sensitiviteit. Je doorgrondt snel het politieke speelveld en de rol die je als adviseur daarin vervult. Je laat je niet zomaar aan de kant zetten als mensen je advies niet direct aannemen. In je rol als adviseur zal je veel samenwerken met verschillende domeinen binnen de gemeente, waardoor het belangrijk is dat jij gemakkelijk de verbinding maakt. Bovendien ben pragmatisch ingesteld, je kunt goed inschatten wat je zelf wel kan en wat niet en je bent daarbij niet bang om een hulpvraag te stellen zodat je niet te lang stil blijft staan. Met zelfvertrouwen en een assertieve houding weet jij gemakkelijk anderen mee te nemen en te adviseren.

Jij bent een hoogopgeleide starter met:

 • Maximaal 3 jaar werkervaring

 • Een HBO en/of WO diploma op zak

 • Bij voorkeur een studieachtergrond in de richting van Ruimtelijke Ontwikkeling (Bijvoorbeeld: Mobiliteit, Climate Management, Ruimtelijke Ordening & Planologie, Stedenbouwkundig Ontwerpen, Sociale Geografie & Planologie, Bouwkunde)

 • (Aantoonbare) affiniteit met verkeer en mobiliteit.  

Wat houdt dit avontuur in?

Als junior beleidsmedewerker werk je zelfstandig aan een aantal dossiers en je gaat ook jouw collega’s ondersteunen op grote complexe projecten. Je geeft advies over verkeer en mobiliteit en daarmee beantwoord je bijvoorbeeld principeverzoeken en andere vragen. Je handelt verkeersbesluiten af, waar soms ook bezwaarschriften tussen zullen zitten. Bovendien zal je bij grote ruimtelijke projecten gevraagd worden jouw input te leveren op het gebied van verkeer en mobiliteit. Het klinkt misschien nog een beetje abstract, dus wat ga je nou echt doen? Een initiatiefnemer heeft een stuk grond gekocht in de gemeente en wil hier appartementen laten bouwen, hij komt naar de gemeente toe om te kijken of dit mogelijk is (een principeverzoek). Jij gaat dan een advies formuleren met betrekking tot bijvoorbeeld de ontsluiting van het appartementencomplex en het aantal parkeerplaatsen.

Wat houdt dit avontuur in?

Wat levert dit avontuur op?

 
 • Een aanstelling voor een jaar met kans op verlenging voor 40 uur per week

 • Deelname aan ons trainingsprogramma in the Gym

 • Begeleiding vanuit de organisatie door ervaren collega’s die jou verder helpen

 • Salaris (tussen de 2200 en 2400 bruto per maand o.b.v. 40 uur per week)

 • Een reiskostenvergoeding (19 cent per kilometer als je met de auto reist, OV-kosten worden volledig vergoed)

Jouw Opdrachtgever

Deze organisatie tussen Haarlem en Leiden is een fusie van drie gemeenten. Door de samenvoeging is er een veranderproces in gang gezet, omdat de organisatie ineens enorm is gegroeid. Er is ruimte om te leren, zowel op de inhoud als persoonlijk. De gemeente is ermee bekend dat jij de inhoud van het vak nog voor een groot deel eigen moet maken en daar wordt je dan ook in gecoacht en begeleid door je collega’s. Zo kom jij in een stroomversnelling van ontwikkeling terecht! Je komt te werken in het team mobiliteit bestaande uit 5 personen, welke onderdeel uitmaakt van het domein Ruimte (50 personen). Binnen het domein ruimte heerst een goede en collegiale sfeer.

Geïnteresseerd?

Ben jij enthousiast en wil jij dit avontuur aangaan? Solliciteer dan uiterlijk 19 april door te klikken op ‘Start je avontuur’. Alleen sollicitaties met een volledig ingevuld Studeltaprofiel worden in behandeling genomen. Heb je andere vragen? Ik help je graag verder.

Sollicitatieprocedure

Je reageert op een avontuur
Gesprek persoonlijkheid en drijfveren
Gesprek match met organisatie
Gesprek bij de organisatie
Selectie & aanbod avontuur
Start met jouw ontdekkingstrack