Junior Beleidsmedewerker ICT

Waarborg en optimaliseer de kwaliteit van de IT-dienstverlening van deze gemeente!

 • Kwaliteitsgericht
 • Vernieuwend
 • Samenwerkend

Wie ben jij?

Jij bent een echte aanpakker! Met veel plezier en hart voor de zaak duik jij verschillende projecten in. Je neemt initiatief en legt verbinding met de juiste mensen en neemt de rol van aanjager van nature op je. Bovenal ben jij nieuwsgierig. Je vindt het interessant hoe ICT systemen werken en pikt snel nieuwe kennis op. Jij weet je ideeën zowel op papier als in een presentatie voor een groep zo te presenteren dat je anderen inspireert en meeneemt in jouw overwegingen. Tenslotte ben jij analytisch sterk, je weet gemakkelijk de behoefte op procesniveau te formuleren en de vertaalslag te maken naar wat er op IT gebied nodig is.

Jij bent een hoogopgeleide starter met:

 • Maximaal 3 jaar werkervaring
 • Een HBO en/of WO diploma op zak
 • Bij voorkeur een IT gerelateerde (studie/cursus) achtergrond (bijvoorbeeld Business IT & Management, MER, ICT, Informatica of een bedrijfskundige opleiding). Let op: Dit is geen eis! Je moet vooral de ‘taal’ van de systeembeheerder kunnen spreken.
 • Aantoonbare affiniteit met schrijven van (beleids)stukken.

Wat houdt dit avontuur in?

Als junior beleidsmedewerker ICT ben je werkzaam op 3 niveaus, waardoor je deze gemeente goed leert kennen. Overstijgend hou jij je bezig met (veranderingen in) wet- en regelgeving die invloed kunnen hebben op de IT (denk bijvoorbeeld aan de Algemene Verordening Gegevensbescherming). Binnen de organisatie help je verschillende teams door hen met ICT oplossingen te faciliteren om hun doelen te bereiken. En ten slotte beoordeel je binnen je team welke nieuwe technieken of ontwikkelingen jullie willen omarmen. Je werk is daarmee erg afwisselend!

Jij bent de schakel tussen de IT en de teams. Concreet betekent dit dat je bij veel projecten in een adviserende rol betrokken bent en zorgt dat het beleid goed op papier komt. Daarnaast zorg jij ervoor dat je goed op de hoogte bent van nieuwe ontwikkelingen door regelmatig de boer op te gaan naar congressen en andere gemeenten om kennis op te doen over vernieuwende mogelijkheden.
Wat houdt dit avontuur in?

Wat levert dit avontuur op?

Een bak aan kennis van het gemeentelijke speelveld! Bovendien bouw je een mooi netwerk op en draag je direct bij aan het waarborgen van de kwaliteit van de IT dienstverlening binnen deze gemeente.

 • Een opdracht voor 12 maanden met kans op overname voor 40 uur per week
 • Deelname aan ons trainingsprogramma in the Gym
 • Begeleiding vanuit de organisatie door ervaren collega’s die jou verder helpen, zodat jij je snel ontwikkelt van starter naar young professional
 • Salaris (tussen de 2150 en 2300 bruto per maand o.b.v. 40 uur per week)
 • Een reiskostenvergoeding (19 cent per kilometer als je met de auto reist, OV-kosten worden volledig vergoed).

Jouw Opdrachtgever

Deze organisatie tussen Haarlem en Leiden is een fusie van drie gemeenten. Door de samenvoeging is er een veranderproces in gang gezet, omdat de organisatie ineens enorm is gegroeid. Er is ruimte om te leren, zowel op de inhoud als persoonlijk. De gemeente is ermee bekend dat jij de inhoud van het vak nog voor een groot deel eigen moet maken en daar wordt je dan ook in gecoacht en begeleid door je collega’s. Zo kom jij in een stroomversnelling van ontwikkeling terecht! Je komt te werken in het team Informatisering & Automatisering, bestaande uit 50 personen. In dit team heerst een collegiale sfeer waar veel ruimte is voor eigen initiatief en ideeën. Het is een servicegericht team met als motto: Team I&A maakt het mogelijk!

Geïnteresseerd? Ben jij enthousiast en wil jij dit avontuur aangaan? Solliciteer dan uiterlijk 10 juli door te klikken op ‘Start je avontuur’. Alleen sollicitaties met een volledig ingevuld Studeltaprofiel worden in behandeling genomen. Heb je andere vragen? Ik help je graag verder!

Sollicitatieprocedure

Je reageert op een avontuur
Gesprek persoonlijkheid en drijfveren
Gesprek match met organisatie
Gesprek bij de organisatie
Selectie & aanbod avontuur
Start met jouw ontdekkingstrack