Junior Adviseur Calamiteiten

Optimaliseer het (leer)proces rondom calamiteiten binnen dit ziekenhuis en verbeter hierdoor zowel de zorg voor patiënten als voor zorgprofessionals

 • Kwaliteitsgericht
 • Vernieuwend
 • Samenwerkend

Wie ben jij?

Jij hebt hart voor de zorg en wil bijdragen aan de verbetering hiervan. Je durft op mensen af te stappen, ook als er veel emoties in het spel zijn. Door jouw nieuwsgierigheid stel jij vanuit nature de juiste vraag, weet jij hoofd- van bijzaken te scheiden en kom jij hierdoor snel tot de kern van een calamiteit. Als je er zelf niet uitkomt weet jij de weg naar jouw collega's gemakkelijk te vinden! Want ook samen onderzoeken jullie mogelijke verbeteringen en houden jullie de werksfeer constructief door jouw relativeringsvermogen en gevoel voor humor.
 

Jij bent een hoogopgeleide starter met:

 • Maximaal 1-2 jaar werkervaring
 • Een HBO en/of WO diploma op zak
 • Bij voorkeur een zorggerelateerde studieachtergrond zoals Gezondheidswetenschappen, Fysiotherapie of Verpleegkunde

 

Wat houdt dit avontuur in?

Jouw opdracht is tweeledig en heeft een uitvoerende en een optimaliserende component. In de uitvoerende component ben je de spin in het web van de calamiteitencommissie. Als er een melding komt neem je eerst contact op met de melders (de zorgprofessional(s)). Zij zijn niet altijd op de hoogte van het proces rondom een calamiteit. Daarom leg je hen uit hoe de komende periode eruit ziet, maar je checkt ook hoe het met ze gaat, want ook voor een zorgprofessional kan een calamiteit emotioneel geladen zijn. In sommige gevallen zal je jezelf in een korte tijd moeten verdiepen in hetgeen wat er is gebeurd. Als het duidelijk is dat het een calamiteit betreft, zal er een onderzoek in gang moeten worden gezet naar de gebeurtenissen. Jij bent nauw betrokken bij de procescoördinatoren die dit onderzoek in gang zetten. Het onderzoek mondt uit in een rapport dat jij controleert op volledigheid en duidelijkheid. Vervolgens bespreek je dit rapport samen met de commissie en leg je de adviezen die hieruit voortkomen vast. De optimalisatiecomponent van jouw opdracht betreft het optimaliseren van dit proces, waardoor dit in de toekomst soepeler kan gaan verlopen.
Wat houdt dit avontuur in?

Wat levert dit avontuur op?

Een mooie kans om dit academische ziekenhuis van binnenuit te leren kennen en bij te dragen aan de optimalisatie van het calamiteitenproces.

 • Een opdracht voor 12 maanden met kans op overname, voor 40 uur per week
 • Deelname aan ons trainingsprogramma in the Gym
 • Begeleiding vanuit de organisatie door ervaren collega’s die jou verder helpen 
 • Salaris tussen de 2150 en 2400 bruto per maand o.b.v. 40 uur per week)
 • Een reiskostenvergoeding (19 cent per kilometer als je met de auto reist, OV-kosten worden volledig vergoed)

Jouw Opdrachtgever

De calamiteitencommissie van dit academische ziekenhuis heeft ongeveer 12 leden en bestaat uit experts van verschillende disciplines. Samen zetten zij zich met veel bevlogenheid in om de kwaliteit van de zorg te verbeteren. Het team zorgt voor elkaar, zo is er ruimte om de impact van heftige casuïstiek met elkaar te bespreken. Daarnaast helpen ze elkaar met relativeren (humor helpt hierbij) en worden er ook genoeg grapjes gemaakt.

Geïnteresseerd? 
Ben jij enthousiast en wil jij dit avontuur aangaan? Solliciteer dan uiterlijk 19 mei door te klikken op ‘Start je avontuur’. Alleen sollicitaties met een volledig ingevuld Studeltaprofiel worden in behandeling genomen. Heb je andere vragen? Ik help je graag verder

Sollicitatieprocedure

Je reageert op een avontuur
Gesprek persoonlijkheid en drijfveren
Gesprek match met organisatie
Gesprek bij de organisatie
Selectie & aanbod avontuur
Start met jouw ontdekkingstrack