Functioneel Beheerder Sociaal Domein

Functioneel Beheerder bij een gemeente

 • Behulpzaam
 • Transparant
 • Kwaliteitsgericht

Wie ben jij?

Als functioneel beheerder binnen deze gemeentelijke organisatie is het belangrijk dat je pro actief bent. Je zoekt je eigen weg binnen de organisatie en stelt vragen als je iets niet snapt of als je hulp nodig hebt. Je maakt gemakkelijk contact met zowel de leveranciers als de gebruikers van applicaties. Hierin ben je klantgericht, maar je bent ook in staat je grenzen aan te geven. Vaak ben jij met van alles tegelijk bezig en vind jij voor veel problemen pas onderweg een oplossing. Flexibiliteit en stressbestendigheid zijn dus erg belangrijk! Dankzij jouw analytische vermogen begrijp je hoe processen in elkaar steken. 

Jij bent een hoogopgeleide starter met:

 • Maximaal 3 jaar werkervaring;
 • Een HBO en/of WO diploma op zak;
 • Je studieachtergrond is ondergeschikt aan jouw sociale vaardigheden, maar je kunt denken aan: Informatiekunde, Bedrijfskunde, Geschiedenis, Business IT & Management, Bewegingswetenschappen of Informatica; 
 • Affiniteit met systemen. Je vindt het echt leuk om je te verdiepen in de werking en opbouw van processen en systemen en je bent hier ook goed in.
 • Affiniteit of interesse in het sociale domein zoals participatiewet en WMO is een pre

Wat houdt dit avontuur in?

Als Functioneel Beheerder Sociaal Domein ben je de spin in het web tussen de gemeentelijke systemen en applicaties, de eindgebruikers (medewerkers van de gemeente) en de leveranciers. Je raakt bekend met de organisatie en de systemen door te starten met eerstelijns opdrachten. Jij verdiept je in het sociaal domein en raakt inhoudelijk steeds meer bekend met bijvoorbeeld de WMO en participatiewet en richt hier de systemen op in. Het sociaal domein maakt gebruik van verschillende (soms verkeerd) op elkaar aangesloten applicaties, waardoor goed samen puzzelen veelal de enige manier tot een oplossing is!  Met jouw onbevangenheid ben je een sparringpartner voor je collega’s en zorg je dat er een frisse wind gaat waaien binnen deze organisatie op het gebied van sociale zekerheid en WMO.
Wat houdt dit avontuur in?

Wat levert dit avontuur op?

Vanaf jouw eerste dag krijg je veel verantwoordelijkheid, waardoor jij je razendsnel ontwikkelt tot expert. En verder:

 • Een aanstelling voor 36 uur per week
 • Begeleiding vanuit de organisatie door ervaren collega’s die jou verder helpen
 • Salaris (tussen de 2200 en 2400 bruto per maand o.b.v. 40 uur per week, afhankelijk van opleiding en ervaring)
 • Een reiskostenvergoeding (19 cent per kilometer als je met de auto reist, OV-kosten worden volledig vergoed)

Jouw opdrachtgever

De organisatie van ongeveer 115 medewerkers is ambitieus en volop in beweging. Klantgerichtheid, resultaatgerichtheid en vakmanschap zijn belangrijk. Alle medewerkers hebben een aanstelling in algemene dienst. Op deze manier kunnen ze snel reageren op toekomstige veranderingen in het takenpakket. Ze verwachten daarom een positieve, actieve en flexibele houding.

Geïnteresseerd?
Ben jij enthousiast en wil jij dit avontuur aangaan? Solliciteer dan uiterlijk op 25 november door te klikken op ‘Start je avontuur’. Geef in jouw motivatie antwoord op de volgende vier vragen: Hoe omschrijf jij jezelf? Wat spreekt je aan in deze rol? Waarom is dit de ideale carrièrestap? Welke talenten kun jij inzetten in deze rol? Heb je vragen? Ik help je graag verder.

Sollicitatieprocedure

Je reageert op een avontuur
Gesprek persoonlijkheid en drijfveren
Gesprek match met organisatie
Gesprek bij de organisatie
Selectie & aanbod avontuur
Start met jouw ontdekkingstrack

Solliciteer op dit avontuur