Functioneel Beheerder bij een Overheidsinstelling

Help overheidsinstellingen beter, slimmer en sneller te werken als schakel tussen gebruiker en IT

 • Samenwerkend
 • Resultaatgericht
 • Vernieuwend

Wie ben jij?

Voor een rol als Functioneel Beheerder zoeken we meestal juist geen harde IT' er. Omdat je in deze rol fungeert als schakel tussen gebruikers op de werkvloer en de technici, is het van belang dat je communicatief sterk bent en gesprekspartners kan meenemen in de wereld van de ander (gebruiker of techneut). Daarnaast heb je uiteraard wel kennis van IT processen en ben je (mede) dankzij jouw analytische vermogen goed in het doorgronden daarvan. Een nieuwsgierig karakter, waardoor je ook nog eens graag op zoek gaat naar nieuwe mogelijkheden en het leuk vindt om uit te vinden hoe iets geoptimaliseerd kan worden, maakt de beste Functioneel Beheerder!

Jij bent een starter met:

 • HBO/WO werk- en denkniveau. Alle opleidingen kunnen aansluiten, zolang je de wensen van IT'er en gebruiker maar naar elkaar kan vertalen. Denk bijvoorbeeld aan Communicatie, Informatiekunde, (Technische) Bedrijfskunde, Economie, Econometrie, Management in de Zorg, (Toegepaste) Psychologie, Bedrijfskunde MER;
 • Aantoonbare affiniteit met software/systemen
 • Maximaal drie jaar relevante werkervaring (na afstuderen)

Wat houdt dit avontuur in?

Veel overheidsinstellingen hebben de afgelopen jaren nieuwe systemen geïmplementeerd en zijn op dit moment op zoek naar mensen die mede verantwoordelijk worden voor het functioneren en optimaliseren van de applicaties. Vanwege constante veranderingen in wet- en regelgeving en in de behoeften van de eindgebruikers, blijven de systemen constant in beweging. Zo wordt met de komst van de Omgevingswet ook het Digitale Stelsel Omgevingswet (DSO) binnen gemeenten geïmplementeerd. Als Functioneel Beheerder ben je verantwoordelijk voor het behandelen van aanvragen voor veranderingen in systemen, je fungeert als vraagbaak voor het interne personeel en inventariseert hun behoeften. Daarnaast schakel je met diverse afdelingen, waaronder IT, om veranderingen teweeg te brengen en denk je na over verbeteringen van het systeem en werkprocessen.
Wat houdt dit avontuur in?

Wat levert dit avontuur op?

Wat bieden wij? Dit verschilt natuurlijk per functie. Hieronder staan de meest standaard arbeidsvoorwaarden:
 • Een fulltime aanstelling voor langere tijd (meestal rond de 12 maanden) met kans op overname
 • Deelname aan ons trainingsprogramma in the Gym
 • Begeleiding vanuit de organisatie door ervaren collega’s die jou verder helpen
 • Salaris (tussen €2400 en €2800 bruto per maand o.b.v. 40 uur per week)
 • Een reiskostenvergoeding (19 cent per kilometer als je met de auto reist, OV-kosten worden volledig vergoed)

Jouw opdrachtgever

Studelta is actief binnen maatschappelijk betrokken organisaties. We werken samen met gemeenten, woningbouwcorporaties, ziekenhuizen, consultancy partijen, de GGZ en Langdurige zorginstellingen. Afhankelijk van jouw ambitie en drijfveren onderzoeken we welke organisaties het beste bij jouw passen. Meestal komt je terecht in een team van mensen met verschillende achtergronden, maar wel allemaal met een maatschappelijke passie.


Geïnteresseerd?

Ben jij enthousiast en wil jij dit avontuur aangaan? Solliciteer dan door te klikken op ‘Start je avontuur’. Alleen sollicitaties met een volledig ingevuld Studeltaprofiel worden in behandeling genomen.
Heb je andere vragen? Ik help je graag verder.

Sollicitatieprocedure

Je reageert op een avontuur
Gesprek persoonlijkheid en drijfveren
Gesprek match met organisatie
Gesprek bij de organisatie
Selectie & aanbod avontuur
Start met jouw ontdekkingstrack

Solliciteer op dit avontuur