Financial Controller

Als cijferwonder van deze organisatie adviseer je het dagelijks bestuur en ben jij verantwoordelijk voor de inrichting en het beheer van de financiële administratie.

 • Autonoom
 • Gestructureerd
 • Kwaliteitsgericht

Wie ben jij?

Jij bent analytisch sterk en hebt een goed ontwikkeld cijfermatig inzicht. Je werkt nauwkeurig, overzicht creëren in een complexe en uitgebreide administratie is aan jou wel besteed. Anderen weten hierdoor ook wat ze van jou verwachten, wat jou een betrouwbare collega maakt. Daarnaast ben jij proactief, je signaleert risico’s, stuurt het financiële administratie team bij waar nodig en adviseert het dagelijks bestuur gevraagd en ongevraagd. Omdat je communicatief sterk bent, weet je complexe informatie op een begrijpelijke manier uit te leggen aan collega’s die er minder verstand van hebben. 

 

Jij bent een financieel controller met:

 • Een financiële HBO/WO studieachtergrond (zoals Bedrijfseconomie, Bedrijfskunde, Economie, Economics & Business Economics, International Business Administration, Fiscale Economie & Accountancy, Pilosophy, Politics and Economics, Accountancy, Econometrie, Finance & Control, Management, Economie en Recht (MER), Commerciële Economie, etc.)
 • 1 tot 3 jaar werkervaring op een financiële afdeling als financial controller of hoofd van de administratie
 • Diepgaande kennis van Excel
 • Bij voorkeur ervaring in een leidinggevende of coördinerende rol  

Wat houdt dit avontuur in?

Als financieel controller ben jij adviseur en aanspreekpunt binnen de organisatie op het gebied van financiën. Je coördineert de werkzaamheden binnen de financiële afdeling die uit vier collega’s bestaat. Het accuraat administreren van de financiële data in het boekhoudpakket is jouw eindverantwoordelijkheid. Je bent nauw betrokken bij het dagelijks bestuur van de organisatie en zorgt voor heldere communicatie en adviezen over de financiën, zodat zij hier inzicht in krijgen en er beleid op kunnen maken.

Binnen het financiële administratie team ben jij het aanspreekpunt voor vragen van collega’s. Je verdeelt de werkzaamheden en pakt ook zelf een groot deel hiervan op. De controlling werkzaamheden bestaan onder andere uit het opstellen, optimaliseren en analyseren van de financiële- en managementrapportages. Ook hou je budgetten in de gaten en informeer je het dagelijks bestuur wanneer je een afwijking hierin signaleert. Je zorgt voor uitgebreide financiële analyses en vormt op basis hiervan adviezen voor het dagelijks bestuur. De administratieve werkzaamheden omvatten onder andere de grootboekadministratie en voorbereidende werkzaamheden voor de jaarrekening. Je coördineert en verdeelt de werkzaamheden binnen het team. Ook zorg je voor het opstellen of actualiseren van procesbeschrijvingen en de doorontwikkeling van financiële systemen. Je signaleert hierin waar processen efficiënter ingericht kunnen worden en hoe de organisatie nog beter inzicht krijgt in de financiële data.

Al met al een uitdagende en verantwoordelijke rol waarin je veel vrijheid krijgt om processen volgens jouw ideeen in te richten! 

Wat houdt dit avontuur in?

Wat levert dit avontuur op?

Ben jij toe aan een uitdagende tweede of derde stap in je carrière? Dit is de kans om jouw passie voor financiën volledig toe te passen en je te ontwikkelen tot adviseur en leidinggevende! En verder:

 • Een fulltime baan in hartje Amsterdam
 • Een jaarcontract met zicht op een vaste aanstelling
 • Salaris (tussen de 3500 en 4500, afhankelijk van jouw kennis en ervaring)
 • Pensioen
 • Gezellige (vrijdagmiddag)borrels!

Jouw Opdrachtgever

Dit advocatenkantoor kent een positieve en informele sfeer. Er wordt hard gewerkt, maar zeker ook veel gelachen. Bovendien zijn er regelmatig gezellige borrels. Jij werkt op het kantoor in hartje Amsterdam, maar zult op maandelijkse basis ook langsgaan bij de vestigingen in Alkmaar, Almere en Rotterdam. Je werkt nauw samen met de andere collega’s binnen het financiële team en hebt daarnaast veel contact met het dagelijks bestuur en de partners van het kantoor. 


Geïnteresseerd? Ben jij enthousiast en wil jij dit avontuur aangaan? Solliciteer dan uiterlijk 14 juni door te klikken op ‘Start je avontuur’. 

Heb je andere vragen? Ik help je graag verder.

Sollicitatieprocedure

Je reageert op een avontuur
Gesprek persoonlijkheid en drijfveren
Gesprek match met organisatie
Gesprek bij de organisatie
Selectie & aanbod avontuur
Start met jouw ontdekkingstrack