Docent Rekenen/Wiskunde

Help jij deze ISK leerlingen op weg met rekenen en wiskunde?

  • Authentiek
  • Behulpzaam
  • Flexibel

Wie ben jij?

Jij staat stevig in je schoenen en beschikt over goede communicatieve vaardigheden. Je bent in staat om in een korte tijd een constructieve band met je leerlingen op te bouwen en weet zo een veilige leeromgeving neer te zetten. Jij bent zelfstandig en tegelijkertijd pro-actief in het opzoeken van de samenwerking met collega's. Tot slot heb jij affiniteit met coachen/begeleiden en weet goed te differentiëren tussen leerlingen met grote niveauverschillen in taal.

Je bent een HBO/WO student of starter die:

  • Een studie heeft gevolgd/volgt in de educatieve of gedragswetenschappelijke hoek (zoals de lerarenopleiding wiskunde, lerarenopleiding omgangskunde, Nederlands als tweede taal, PABO, (toegepaste) psychologie, pedagogische wetenschappen, etc.). Let op: dit is een pré, geen harde eis
  • Ervaring heeft in het begeleiden van groepen jongeren of het geven van trainingen
  • Affiniteit heeft met rekenen en wiskunde
  • Beschikbaar is voor tussen de 33 en 41 uur per week (in ieder geval de volledige dinsdag) gedurende het gehele schooljaar.

BELANGRIJK: Als je voor ons wilt starten in het onderwijs, hoef je geen bevoegdheid te hebben! Heb je geen bevoegdheid/een bevoegdheid voor een ander vak? En ben je wel enthousiast over deze functie? Solliciteer!

Wat houdt dit avontuur in?

Wij zijn op zoek naar één fulltime of twee parttime docenten rekenen/wiskunde voor op een ISK in Utrecht! Als docent ISK (Internationale Schakelklas) geef je les aan leerlingen tussen de 12 en 18 jaar die de Nederlandse taal nog niet voldoende beheersen om in het reguliere onderwijs in te stromen. Om deze reden ligt de nadruk van jouw lessen niet alleen op rekenen en wiskunde, maar ook op het aanleren van de Nederlandse taal. Bovendien ligt de focus niet alleen op het klassikaal lesgeven, maar juist ook erg op individuele coaching. De leerlingen hebben (vaak) een heftige periode achter de rug. Het is aan jou om hen welkom te laten voelen en ze op weg te helpen.

Het is de bedoeling dat de leerlingen na gemiddeld 1,5 jaar ISK-onderwijs doorstromen naar het reguliere voortgezet onderwijs of een vervolgopleiding. Jij gaat werken in een autonoom docententeam en draagt samen met je collega's verantwoordelijkheid voor de uitvoering en de organisatie van het onderwijs. 

Wat houdt dit avontuur in?

Wat levert dit avontuur op?

  • Een een part- of fulltime aanstelling per januari 2020 tot en met juli 2020 met mogelijkheid tot verlenging voor het volgende schooljaar.
  • Goede en intensieve begeleiding vanuit de school. Je wordt gekoppeld aan een ervaren docent en krijgt coaching in je persoonlijk- en didactische ontwikkeling
  • Een passend starters salaris conform CAO Voortgezet Onderwijs, een reiskostenvergoeding (19 cent per kilometer, jouw OV-kosten worden volledig vergoed) en eventuele onkostenvergoeding.

Jouw Opdrachtgever

Deze ISK-school in Utrecht gelooft in verbinding, samenwerking en wederzijds respect als bron voor groei en ontwikkeling. De dynamische omgeving die deze school kenmerkt biedt jou alle ruimte om eigenaarschap te nemen over jouw eigen ontwikkeling.

Geïnteresseerd? Ben jij enthousiast en wil jij dit avontuur aangaan? Solliciteer dan uiterlijk 15 november door te klikken op ‘Start je avontuur’. Alleen sollicitaties met een volledig ingevuld Studeltaprofiel worden in behandeling genomen. Heb je andere vragen? Ik help je graag verder.

Sollicitatieprocedure

Je reageert op een avontuur
Gesprek persoonlijkheid en drijfveren
Gesprek match met organisatie
Gesprek bij de organisatie
Selectie & aanbod avontuur
Start met jouw ontdekkingstrack